Staalmeesters

Vanuit de voordeur direct de levendigheid in of juist de rust opzoeken tussen het groen van de bomen en de wadi’s. Wonen in het project Staalmeesters laat mensen en werelden samenkomen. Binnen het stoere plan op het oude ZNS terrein heerst een zacht en natuurlijk karakter waar in de zon heerlijk genoten kan worden van een kop koffie of thee.

Het project

Staalmeesters is een stoer en gevarieerd plan. De woningen hebben hun eigen identiteit met een knipoog naar het voormalige ZNS terrein. Het woningaanbod bestaat uit 34 eengezinswoningen, 6 drie-onder-een-kap woningen, 16 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande woning.

Het project

Ambachtelijk

De oude staalfabriek is voor veel mensen in Fijnaart een doorn in het oog. Toch kent de fabriek ook een mooie historie. De fabriek heeft veelal bekendheid gekregen door het leveren van de staalconstructies in zeer bijzondere en bekroonde bouwwerken zoals onder andere; de London Eye, de Willemsbrug en de Maeslantkering.

Ambachtelijk

Zacht

De zachte groene sfeer komt terug in het hele plan. We verbinden de straten met elkaar door gebruik te maken van een biowall, wadi’s, bomen en groene parkeerplaatsen. We richten het openbaar gebied zo in dat het de biodiversiteit vergroot en het een klimaatrobuust en toekomstbestendig geheel vormt.

Zacht

Duurzaam

Met de steeds hetere zomers en forsere piekbuien is het essentieel om ruimte te bieden aan regenwater, dit vast te houden en vertraagd af te voeren, zodat de grond in drogere periodes een buffer heeft. Het regenwater van het project Staalmeesters wordt zoveel mogelijk opgevangen in de lager gelegen wadi. Het systeem maken we daarmee zichtbaar en voegt een educatief, maar vooral speels element toe aan het plan.

Duurzaam