Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Wat is Staalmeesters?

Staalmeesters is een stoer en gevarieerd plan. De woningen hebben hun eigen identiteit met een knipoog naar het voormalige ZNS terrein. Het woningaanbod bestaat uit 34 eengezinswoningen, 6 drie-onder-een-kap woningen, 16 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande woning.

Waar ligt Staalmeesters?

Staalmeesters ligt aan de rand van het centrum van Fijnaart. 

Fijnaart is een gezellig dorp in een landelijke omgeving, waar je de gastvrijheid en de Brabantse bourgondische levensstijl terugvindt. Ga je graag de natuur in? Ook dan zit je helemaal goed in Fijnaart.

Waar kan ik parkeren?

Er wordt voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd nabij de woningen om uw auto te parkeren. Sommige woningen beschikken over een eigen parkeergelegenheid. 

Aankooptraject

Wanneer start de verkoop?

Het project wordt op dit moment verder uit ontwikkeld. Het is nog niet duidelijk wanneer we in verkoop gaan. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en als eerste weten dat we in verkoop gaan, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Aanmelden

Wat is NEXTHome?

NEXTHome is de financiële partner van Dura Vermeer. Dag in, dag uit en 24/7 begeleiden de mensen van NEXTHome onze kopers financieel. De Hypotheekspecialisten van NEXTHome hebben niet alleen alle specifiek benodigde kennis over nieuwbouwhypotheken, maar ook over onze nieuwbouwprojecten. Dat maakt het hele hypotheekproces prettig, persoonlijk en professioneel. Wij adviseren je om in gesprek te gaan met NEXTHome omdat wij niet willen dat je vanuit de commerciële hypotheekwereld onvolledige of onjuiste informatie meekrijgt waardoor je koopervaring negatief wordt beïnvloed. NEXTHome is een onafhankelijke tussenpersoon. Er wordt altijd gezocht naar de beste oplossing voor je persoonlijke situatie.

Wat is THUIS de showroom?

Welkom THUIS, dé plek waar alles samenkomt. Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat jouw nieuw huis als een echt thuis gaat voelen.

Als je een nieuwbouwwoning koopt bij Dura Vermeer heb je waarschijnlijk al heel veel ideeën over hoe je straks wilt wonen. Kies je voor een zolder met extra licht en ruimte? Of kies je juist voor extra ruimte in de woonkamer? Droom je van een ruime keuken? Houd je van relaxen in bad? De Showroom helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Na het ondertekenen van je koopcontract nodigen wij je uit voor een bezoek aan onze nieuwe showroom in Utrecht. Samen met onze adviseurs ga je op zoek naar de beste keuzes voor jouw droomhuis!

Meer weten over de showroom? Bezoek dan de website. 

Hoe weet ik of ik een woning kan betalen?

De hypotheekadviseurs van NEXTHome helpen dagelijks stellen, gezinnen of singles aan de beste nieuwbouwhypotheek voor hun nieuwe droomhuis. Ze nemen uitgebreid de tijd om je uit te leggen op welke manieren je kunt nadenken over een hypotheek, hoe je wilt wonen en welke maandlast het beste bij jouw leven past. Samen kijken ze naar alle mogelijkheden, of je nu voor het eerst een woning koopt, doorgroeit of of later leeftijd wil verhuizen. 

 

De woningen

Zijn de woningen inclusief badkamer/toilet/keuken?

De woningen in Staalmeesters worden uitgevoerd met luxe sanitair en een complete keuken.

Als koper kom je bij de showroom THUIS van Dura Vermeer terecht om je keuken, badkamer en toilet naar eigen smaak in te richten. Het is niet mogelijk om het sanitair casco af te nemen.

Meer informatie over Showroom Thuis vind je hier. 

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn (beperkt) mogelijkheden om uw woning naar eigen wens aan te passen. Meer informatie over de opties vind je in de contractstukken de je ontvangt van de makelaar.